Kutunun İçinde Kalmak
Bir çok kurumsal şirket artık insanlarını kaynak gibi kullanmanın ötesinde onların yeteneklerini değerlendirmek üzerine yapılanıyor. Departman, yönetici isimleri Yetenek Yönetimi olarak değişiyor. Ne fark ediyor? Ya da neyin farklı olması hedefleniyor?
 
 
-Çalışanlarım üretim/ hizmet sürecinde kullanılan kaynaklardan daha ötede yetenekleri ve bilgileriyle varolması hedefleniyor.
 
 
-İş ortamının çalışanların yeteneklerini keşfedebileceği ve devamında geliştirebileceği şekilde yapılandırılması isteniyor.
 
 
Sanayileşme sürecinin tamamlandığı, “hayal etmenin bilgiden daha önemli olduğu” yeni dünyada kurumların ve çalışanların yetenekleri paralelinde büyüyebileceğini düşünüyorum. Bununla birlikte sorumluluğun da her iki tarafın omuzularında olduğuna da inanıyorum.
 
 
Küçük Bir Sır
 
 
Takım elbiseli ve “ciddi” iş dünyasında oynuyorsanız, ilgi duyduğunuz bir sanat alanını keşfedin, sonrasında yeteneğinize ihanet etmemek adına bol bol resim yapın, öykü yazın, şarkı söyleyin ya da gitar çalın. Sanat iddialı bir ifade ise hobi sözcüğünü de kullanabiliriz, hatta böylelikle pasta süslemesinden, yelken gibi spor alanlarına da geçiş bile yapabiliriz.
 
 
Renkli ve “eğlenceli” sanat dünyasındaysanız, iş dünyası ile ilgilenmeye başlayın, bırakın yaşmınıza mikro ve makro ekonomik değişkenler, finansal analizler, bilançolar, kaynak kullanım tabloları girsin. Belki de tahmin ettiğinizden daha fazla keyif alacaksınız, kim bilir? Ancak bildiğimiz işinize gerçekten çok yarayacağı:-)
 
 
Yaşamımızı sürdürmek için para kazandığımız alanı, yeteneğimizin olduğu sanat/ hobi ile bütünleştirebildiğimiz noktada, deneyimlediğimiz keyfin geri dönüşü  yaratıcılığımız ve  keşfettiğimiz anlamın büyümesi oluyor. Böylece kutunun dışına çıkmak yerine, kendimize kocaman renkli bir kutu inşa ediyoruz. Ve kutunun içinde yeteneğimizi yaşıyoruz:-) İşte küçük sır.
 
 
Söylemesi, yazması kadar uygulaması kolay mı? Biraz yetenek gerekiyor sadece…
 
Mine Kobal Ok